Meer lezen over introversie? Wij raden deze boeken aan

Wanneer je vermoedt (of inmiddels vrij zeker weet) dat je introvert bent, is het fijn om hier meer over te lezen. Niet alleen de wetenschappelijke achtergronden zijn interessant. Door ervaringen en inspirerende verhalen van andere introverte mensen voel je je niet meer het buitenbeentje en leer je je eigen kwaliteiten en talenten (weer) te waarderen. Hieronder hebben wij diverse boeken voor je verzameld met meer informatie over introversie, aanbevolen door introverten zelf.

Nederlandstalige boeken over introvert zijn

Stil (Quiet) – Susan Cain

De klassieker over introversie! Dit boek van Susan Cain was het startsein voor de emancipatie van de introvert. Sinds de verschijning van dit boek en door haar Ted Talk realiseerden veel introverte mensen zich dat zij zich onbewust dagelijks aanpassen aan het extraverte ideaal binnen onze maatschappij. In dit boek houdt Cain aan de hand van van eigen ervaringen, interviews en wetenschappelijk onderzoek een pleidooi voor een maatschappij waarin ook de introvert zijn eigen talenten weer kan (en mag) inzetten.

Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit

Door middel van eigen ervaringen, grappige anekdotes, interviews en weetjes geeft Liesbeth Smit een leuke blik op de extraverte maatschappij, vanuit de ogen van een introvert.

Introvert – Marti Olsen Laney

In dit boek geeft Laney diverse tips voor introverten. Onderwerpen als beroepskeuze, communicatie, relaties, gedachten, angsten en frustraties en persoonlijke groei worden behandeld. Deze informatie is ook interessant voor ouders, partners, leidinggevenden en hulpverleners. De nadruk ligt hierbij op de positieve kanten van de introverte persoonlijkheden.

E-books

Liever een e-book? Deze titels over introversie zijn ook in digitale vorm verkrijgbaar.

Engelstalige boeken over introversie

Introvert Power- Laurie Helgoe

Helgoe weigert introversie als een zwakte te zien. Introverte mensen hebben door hun aard juist krachten die ze moeten benutten. Verrassend en inspirerend boek!

The Irresistible Introvert – Michaela Chung

Dit boek geeft handvatten om je te redden in deze extraverte maatschappij, zonder je eigen introverte persoonlijkheid op te hoeven geven.

Introvert comics

Bekijk hier de eerder door ons besproken comic books waarin het het leven als introvert centraal staat.

Boeken over hooggevoeligheid

Wil je meer weten over hoogsensitiviteit en hoe daar mee om te gaan? Bekijk hier onze lijst met aanbevolen boeken over HSP en hooggevoeligheid!