De leukste en interessantste websites en blogs van én voor de introvert

De laatste aantal jaren zijn er (gelukkig) een hoop boeken, websites en blogs verschenen waarin aandacht wordt besteed aan introversie. We hebben de interessantste en leukste blogs en plekken op het web voor je verzameld. Dat je maar mag vinden wat je weer een stapje verder helpt, bij je zelfacceptatie, groei en geluk! Geen introvert is hetzelfde (ook de humor niet), dus we hebben geprobeerd een zo veelzijdig mogelijke lijst samen te stellen.

Informatieve website over introversie

Nederlandstalig

De succesvolle introvert – www.desuccesvolleintrovert.nl

Marloes Bouwmeester geeft introverte werknemers tips om hun eigen kwaliteiten in te zetten op het werk, in plaats van het ‘introvert zijn’ te zien als belemmering.

Eline Sluys coaching – www.elinesluyscoaching.nl

Als coach richt Eline Sluys zich specifiek op introverte mensen. Ze is zelf introvert en begrijpt hoe het voor een introvert soms moeilijk kan zijn om zich (op het werk) te profileren. Je hoeft je niet te gedragen als een extravert om te bereiken wat je wilt! Je moet zorgen dat je jezelf accepteert en je eigen manier vindt om uit te dragen wat jij belangrijk vindt.

Marlie Franssen – www.marliefranssen.nl/

Ook Marlie richt zich als (loopbaan-)coach op de introvert. Anders naar jezelf leren kijken in plaats van jezelf willen veranderen is haar uitgangspunt.

Engelstalig

Quiet revolution – www.quietrev.com

Deze website is opgezet door Susan Cain (de schrijfster van het boek ‘Quiet’, vertaald als ‘Stil’). Regelmatig worden hier interviews, relevante onderzoeken, evenementen en nieuwe initiatieven gedeeld op het gebied van introversie.

Blogs

Nederlandstalig

Het stille meisje – www.hetstillemeisje.com

Ellen is een stil meisje (en is daar trots op!). Ze vertelt op haar website (en haar twitteraccount) over haar leven als introvert.

Engelstalig

 

introvert dear link

Introvert, dear – www.introvertdear.com
Deze site is ooit gestart door Jen Granneman, om andere introverten een steuntje in de rug te geven en ze te laten weten dat ze absoluut niet alleen zijn. Zij heeft er zelf ook een poos over gedaan om haar introverte kant te accepteren en wil nu andere introverten graag helpen door het delen van ervaringen. Inmiddels is Introvert, dear uitgegroeid tot een platform waar verschillende introverten door middel van een blog een bijdrage aan leveren.

Introvert Spring –  www.introvertspring.com

Deze blog van Michaela Chung, onder andere schrijfster van het boek ‘the irresistible introvert’. Introvert Spring is vooral interessant voor hooggevoelige introverten en INFJ’s. (INFJ? Wat is dat? Lees hier meer over de Myers Briggs persoonlijkheidstypes. Door middel van deze tests kun je achterhalen welk introverte type je bent).

Simple, slow & lovely – www.simpleslowlovely.com
Emma publiceert onder andere op Introvert, Dear maar heeft ook een eigen website waarop zij vertelt over haar leven als introvert en gaat ook in op het moederschap.

Bekijk hier de links van websites en blogs over hooggevoeligheid en hsp