De leukste boeken: Introvert comics

Zoek je nog een goed cadeau voor je favoriete introvert? Deze comic books zijn een aanrader! In deze boeken vind je typische situaties en gedachten die voor alle introverte mensen herkenbaar zullen zijn.  Ook een mooie kans voor de extravert om eindelijk eens in het hoofd van een introvert te kunnen kijken!

Maureen ‘Marzi’ Wilson

Het boek ‘Introvert Doodles’ van Marzi staat vol herkenbare situaties uit het leven van een introvert – feestjes, small talk, misverstanden, onbegrip, alleen willen zijn – alles komt aan bod.

 

introvert doodles marzi

 

Haar ‘Introvert Activity Book’ staat vol leuke opdrachten, waardoor de introvert alles wat hij denkt (maar niet zegt..) kan verwerken in creatieve plaatjes en lijstjes. Voor hem is het niet alleen een heerlijke manier om zich af te reageren, het zet de lezer/maker ook aan het denken waardoor hij misschien wel weer nieuwe dingen over zichzelf leert waar hij nog niet eerder bij stil had gestaan.

 

introvert activity book wilson

 

Debbbie Tung – Quiet girl in a noisy world

Door middel van haar fraaie tekeningen geeft Debbie Tung in haar ‘Quiet girl in a noisy world’ goed weer wat er zoal omgaat in het hoofd van een (jonge) introvert. Ook zij probeerde aanvankelijk zichzelf te veranderen – want iedereen gaat toch liever uit op zaterdagavond? – totdat zij erachter kwam dat ze een introvert was. Mooie tekeningen en rake constateringen – iedere introvert zal er wat van zichzelf in herkennen.

 

quiet girl noisy world tung

 

INFJoe – Text, don’t call

De tekeningen van de introverte INFJoe (vernoemd naar zijn MBTI-persoonlijkheidstype) worden veel gedeeld via social media – ze zijn herkenbaar en geven vaak ook (op een leuke manier) handige adviezen voor extraverten hoe om te gaan met de introvert. In dit boek ‘Text, don’t call’ vind je een mooie verzameling van zijn werk. Let op: net als de vorige boeken is deze helaas alleen in het Engels verkrijgbaar!

text dont call infjoe

 

Ben je op zoek naar een puur informatief boek over introversie? Deze kun je vinden vinden in de categorie boeken over introverten en persoonlijke groei’.