Over ons

Over Introvert Mag

Er bestaan nogal wat vooroordelen over introverte mensen. Gelukkig is er sinds een aantal jaren meer aandacht voor introversie, maar die aandacht beperkt zich helaas nog té vaak tot een item in de carrièrebijlage van de krant, waarin meestal ook nog eens wordt uitgelegd hoe je die introverte kant van jezelf vooral goed kunt verstoppen.

Best gek, vinden wij.

Je kiest er namelijk niet voor om introvert te zijn – en er zijn nogal wat mensen die in meer of mindere mate introvert zijn. Het lijkt ons logischer om deze mensen inzicht te geven in hun persoonlijkheid, dan ze de boodschap te sturen dat ze niet ‘voldoen’. Introverte mensen hebben namelijk bepaalde kwaliteiten die extraverte mensen niet (of minder) hebben. De maatschappij heeft beide types nodig voor een gezond evenwicht!

Introvert Mag is geen wetenschappelijke uitgave. Dé introvert bestaat bovendien niet. Wij proberen vooral op basis van ervaringen en literatuur een bijdrage te leveren aan de (zelf-)acceptatie, de persoonlijke groei en (waar nodig) de emancipatie van het introverte type.

Introvert Mag.

PS: voor de duidelijkheid: wij hebben dus geen hekel aan extraverte mensen. Mits ze niet onverwachts bij ons thuis en in groepen verschijnen. 😉