Benieuwd naar je MBTI-persoonlijkheidstype? Doe nu een test!

Ben je benieuwd naar je persoonlijkheidstype? Dan kun je verschillende MBTI-persoonlijkheidstesten doen. Deze testen zijn gebaseerd op de Myers Briggs persoonlijkheidstypes (lees er hier meer over) en registreren welke voorkeuren je hebt en hoe jij de wereld ervaart. De uitkomst is een mooi beginpunt voor verder zelfonderzoek en persoonlijke groei! Je kunt online diverse gratis versies van een dergelijke test vinden; we hebben er een paar voor je geselecteerd.

Verschillende persoonlijkheidstesten

We hebben verschillende persoonlijkheidstesten voor je verzameld die wij zelf hebben getest. Herken je je na het maken van de test niet in de uitslag, overweeg dan een tweede test te maken.

mbti persoonlijkheden

 

Let op:

Het is belangrijk dat je de vragen beantwoordt vanuit je eigen overtuiging. Probeer dus  de verwachtingen en meningen van anderen uit te sluiten! Het zijn bovendien geen uitgebreide testen zoals je die maakt bij bijvoorbeeld een coach of loopbaanbegeleider – kijk dus kritisch naar de uitslag en neem deze niet zomaar voor ‘waar’ aan. Meer achtergrondinformatie over MBTI en de persoonlijkheidstypen, kun je vinden in ons artikel ‘Over de MBTI persoonlijkheidstypen‘.